به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی مرکزی؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرکزی نیز دراین جلسه با بیان اینکه اشتغال بانوان موضوع بسیارمهمی است، گفت: متاسفانه به دلیل عملکرد دولت قبل مشکلاتی به وجود آمد که براساس آن با کمبود منابع مواجه شدیم.
سیدمحمد حسینی با این توضیح که دولت قبل روزانه شش بشکه نفت را تا مرز 130 دلار هم به فروش رسانده و دولت کنونی روزانه 900 هزار بشکه را به قیمت 30 دلار به فروش میرساند، بیان کرد: با این اوضاع نه تنها در حوزه اشتغال بانوان بلکه در همه بخشها مشکل کمبود اعتبار داریم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تاکید کرد: اعتقاد به اینکه بانوان میتوانند در کارهای مدیریتی موفق باشند، باید در عمل نمایان شود، نه اینکه تنها در قالب شعار باقی بماند.
حسینی بحث توسعه صادرات را گامی جهت حمایت از صنعتگران دانست و بیان کرد: در این خصوص اقدامات مؤثری انجام شد و این بحث با جدیت دنبال میشود.
وی با این توضیح که بانوان به جهت ویژگیهای اخلاقی و نظم که جزو خصلتهای وجودی آنهاست میتوانند در عرصه گردشگری بسیار مؤثر باشند، گفت: از ورود و فعالیت بانوان در این حوزه استقبال میکنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه بازار فروش در حوزه صنایع دستی بسیار اهمیت دارد، افزود: در این رابطه بحث راهاندازی بازارچههای صنایع دستی دنبال میشود.
حسینی ادامه داد: با دستگاههای دولتی نیز رایزنی صورت گرفته شده که برای هدایای جشنها و مراسم و اعطای جوایز از صنایع دستی استفاده کنند.
وی در رابطه با تشکیل انجمن بانوان هنرمند گفت: از این طرح استقبال میکنیم و برای این منظور بانوان میتوانند از خانهای که در بازار تاریخی ازاک خریداری و مرمت شده است، استفاده کنند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: در نظر گرفتن تسهیلات و بازار فروش برای تولیدات بانوان، از نیازهای بانوان هنرمند استان است و مشکلات بانوان در این حوزه باید حل شود.
زهرا فرجی در این جلسه با بیان اینکه یکی از مهمترین دغدغههای حوزه بانوان، اشتغال هنرمندان این حوزه است، گفت: علیرغم فعالیتهای فراوان بانوان در این عرصه، انتظار می رود زمینه بیشتر حضور بانوان در این عرصه ایجاد شود.
وی با این توضیح که به مشکلات و کمبود منابع واقف هستیم، بیان کرد: اشتغال و خودکفایی بانوان امر مهمی است که در اقتصاد و سلامت جامعه نقش مهمی را ایفا میکند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی با بیان اینکه بانوان در معرض آسیب و سرپرست خانوار به شدت نیاز به تامین مالی به واسطه شغلی مناسب دارند، گفت: بیکاری این بانوان بسیاری از تبعات اجتماعی را در پی دارد که به مراتب هزینهبرتر از در اختیار قرار دادن سرمایه مورد نیاز برای ایجاد اشتغال است.
فرجی به تناسب، نزدیکی کارهای هنری با روحیه و موقعیت بانوان اشاره کرد و افزود: این حوزه شاید بتوان گفت بیش از سایر حوزهها میتواند به اشتغال بانوان کمک کند.
وی با این توضیح که اغلب کارهای هنری تنها نیاز به مکانی جهت ارائه آثار دارند، گفت: ایجاد مراکز فروش هم به نوعی معرف صنایع دستی استان و همراستا با سیاستهای این سازمان است و هم زمین کسب درآمد برای هنرمندان میشود.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی افزود: دو سال است که بحث راهاندازی بازارچه صنایع دستی در بازار اراک مطرح شده ولی نگاه بخشی که در این حوزه وجود دارد، مانع احداث این بازارچه شده و نیاز است با یک هماهنگی و نگاه متحدالشکل بین دستگاهها این بازارچه راهاندازی شود.
فرجی ادامه داد: در بحث غرفههای بازارچه صنایع دستی باید جمعیت بانوان مد نظر قرار گیرد و غرفه در اختیار همه بانوان هنرمند قرار داده شود.
وی در رابطه با مشکلات بانوان هنرمند بیان کرد: طیف عظیمی از هنرمندان صنایع دستی استان را بانوان تشکیل میدهند، اما با این حال بیش از نیمی از تسهیلات اعطایی این حوزه به آقایان تخصیص داده شده است.
بهره داری از تمامی بازارچههای صنایع دستی استان مرکزی تا پایان 95
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز با بیان اینکه اکثر صنایع دستی قابلیت تولید در منزل را دارند، گفت: به این جهت صنایع دستی میتواند برای اشتغال بانوان گزینه بسیار مناسبی باشد.
کاظمی استفاده از مواد اولیه بومی و نیز آموزش تخصصی و حرفهای را در تهیه صنایع دستی بسیار مهم دانست و بیان کرد: در بخش تولید صنایع دستی مشکل خاصی وجود ندارد و این بازار فروش است که نیاز به توجه دارد.
وی از بازار فروش به عنوان حلقه نهایی حوزه صنایع دستی یاد کرد و افزود: اگر که صنعتگر با جدیت کاری را دنبال کند، اما بازار فروش مناسب را در اختیار نداشته باشد زحماتش هدر میرود.
سرپرست معاونت صنایع دستی با این توضیح که آثار تولیدی صنایع دستی قرار نیست تنها جنبه تزیینی داشته باشند، گفت: قالی ابتدا به عنوان کفپوش مورد استفاده است و بعد از آن به عنوان تزیین بکار برده میشود، در صورتی که اگر تنها به بعد تابلو فرش بودن آن توجه شود در حقیقت کاربری اصلی خود را از دست میدهد.
کاظمی با بیان اینکه استان مرکزی در ساخت بازارچه صنایع دستی در کشور پیشرو است، بیان کرد: ساخت بازارچه صنایع دستی در این استان به عنوان پایلوت در حال اجراست.
وی با بیان اینکه تا پایان سال 1395 همه بازارچههای صنایع دستی استان مرکزی به بهرهبرداری میرسند افزود: هماکنون بازارچه اراک به پایان رسیده و در سفر رییس جمهور به استان افتتاح میشود.
سرپرست معاونت صنایع دستی ادامه داد: همچنین بازارچههای صنایع دستی دلیجان و ساوه آماده شده و بازارچههای دیگر شهرستانهای استان نیز پیشرفت فیزیکی 60 تا 50 درصد را دارند.
کاظمی با بیان اینکه غرفههای بازارچه صنایع دستی به صورت رایگان در اختیار هنرمندان قرار داده میشود، گفت: این مکان امکانی را جهت عرضه محصولات هنری فراهم میکند و تا حدودی دغدغه فروش تولید را برای صنعتگران از بین میبرد.
وی همچنین راهاندازی این بازارچهها را ابزار کمک به اشتغال بانوان دانست و افزود: نیمی از غرفههای بازارچهها به بانوان تعلق خواهد گرفت که بتوانند در محیطی مناسب مشغول به کار شوند.
سرپرست معاونت صنایع دستی گریزی به بیمه هنرمندان زد و بیان کرد: بیمه هنرمندان با مشارکت بخش دولتی، بیمه تامین اجتماعی و هنرمند از شهریور 89 محقق شد و تا پایان 1393 ادامه داشت ولی به دلیل قطع سهم دولتی در سال جاری نتوانستهایم شخص دیگری را تحت حمایت بیمه قرار دهیم.
کاظمی ادامه داد: تا کنون دو هزار نفر از صنعتگران استان تحت حمایت بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتهاند و به محض حل مشکل سایر هنرمندان نیز بیمه میشوند.
سهم بانوان از صنعت گردشگری
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز در خصوص سهم بانوان در حوزه گردشگری استان گفت: 36 دفتر خدمات مسافرتی در استان وجود دارد که از این تعداد مدیریت هفت دفتر به عهده بانوان است.
سید حسن حسینی ضمن اشاره به 14 هتل استان مرکزی افزود: 321 نفر در این هتلها مشغول به کار هستند که 100 نفر از این تعداد خانم هستند.
وی ادامه داد: 6 مهمانپذیر در استان مرکزی مشغول به فعالیت هستند که مدیریت دو مهمانپذیر به عهده خانمهاست، همچنین از 40 مجموعه گردشگری استان چهار مجموعه تحت مدیریت بانوان قرار دارد.
سرپرست معاونت گردشگری افزود: ایجاد اقامتهای بومگردی یکی از اهداف سازمان جهت رونق گردشگری است که در این رابطه اولین اقامتگاه در شهر نراق موفق به اخذ تسهیلات برای این منظور شده که این کار توسط یکی از بانوان فعال در این حوزه صورت پذیرفته است.
سرپرست معاونت سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز گفت: از ابتدای سال 92 تا کنون طبق آخرین رصد کشوری از طریق این سازمان برای دو هزار و 151 نفر اشتغال ایجاد شده که 765 نفر از این تعداد بانوان هستند.
فراهانی ادامه داد: همچنین در این مدت زمان 802 نفر برای دریافت تسهیلات جهت مشاغل خانگی معرفی شدهاند که از این تعداد 641 نفر بانوان بودهاند.
وی در خصوص معرفی افراد به صندوق کارآفرینی امید از طریق این سازمان بیان کرد: در بخش پشتیبانی دو زن، در بخش کارآفرینی دو زن و در بخش خوداشتغالی نیز 9 زن به صندوق کارآفرینی امید استان معرفی شدهاند.
نقش آفرینی بانوان در حوزه اکتشافات تاریخی
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: در حوزه مدیریت موزههای استان بانوان فعالیت مطلوبی دارند، همچنین بانوان در حوزه اکتشاف و مرمت آثار تاریخی نیز بیش از سالهای گذشته فعالیت دارند.
علیرضا عزیزی با بیان اینکه گسترش فعالیتهای بانوان در حوزه اکتشافات به دلیل امنیتی است که در جامعه کنونی ما برای بانوان نسبت به دوران پیش از انقلاب وجود دارد، افزود: اکتشافات در منطقه تخت جم محلات توسط یکی از بانوان انجام شده است.
وی همچنین به جمعآوری 230 اثر تاریخی از استان توسط یکی از بانوان فعال این حوزه اشاره و بیان کرد: در سالهای گذشته متاسفانه نتوانستیم کارشناسان متبحر خانم را جذب کنیم که در سالهای اخیر با اقداماتی که در این رابطه انجام شد شاهد حضور بانوان کارشناس در حوزههای مختلف این سازمان هستیم.
انتهای پیام/